paulytis » Ket Sau 03, 2008 6:12 pm
Jo, mane sitas jausmas irgi daznai aplankydavo... skaiciau kad tai yra "ateities prisiminimas" idomiai skamba, bet galim cia rimtai kazka isvedzioti su ateities matymu. mano nuomone tu miegodamas matai visokius ateities vaizdinius, tik ju atsikeles nepameni, o paskui po kurio laiko tie vaizdiniai pasikartoja realybeje ir ivyksta deja vu. labai idomus ir kraupokas dalykas.
manau cia viskas su pasamone susije, nes skaiciau, kad jeigu uzsiduosi sau klausima eidamas pries miega, ir labai apie ji galvosi ir uzmigsi apie ji galvodamas, tai miegodamas isspresi ta klausima. tik atsikeles neprisiminsi atsakymo. todel reikia pasideti salia piestuka ir lapa popieriaus nes nakty kai suzinai atsakyma, atsibundi. tada uzsirasai atsakyma ir ryte zinai ji.
cia su ta pasamone labai keistu dalyku yra. tik reikia ja lavinti. mano fizikos mokytojas, labai protingas zmogus, pasakojo kaip drauga turejo, kuris labai mokejo valdyti savo pasamone, mintimis visokius nepaprastus dalykus atlikti. jis i parduotuve nuejes galedavo ne pinigais o tiesiog popieriuku atsiskaityti, ir pardavejai atrodydavo viskas gerai. Paskui jis dingo kazkur. Zinot kaip prie rusu ten budavo, daznai zmones dingdavo, tie kurie ale keldavo gresme valstybes saugumui:). nezinau ar cia tiesa bet idomu.
-
paulytis
- Naujokas
-
jonasz11 » Ant Kov 11, 2008 7:29 pm
Man taip ir budavo dabar pastaruoju metu nera 
-

jonasz11
- Narys
-
Amon » Ant Kov 11, 2008 7:39 pm
dazniausiai buna paugliams tai
Ave,Ceasar,morituri te salutant!
-

Amon
- Senbūvis
-
softas » Pen Kov 28, 2008 7:19 pm
Tai toks nepaaiskinamas jausmas kai akimirkai pasirodo kad tai gyvenime jau buvo nutike. Tikrai labai keistas pojutis. 
-

softas
- Narys
-
-
Ablaze » Pir Lap 03, 2008 2:11 pm
Déjà vu yra prancūziškas terminas. Pažodžiui išvertus jis reikštų "kažkur jau matytas". Pirmą kartą šį terminą panaudojo Emilis Buarakas (Emile Boirac, 1851-1917m.), tyręs psichinius reiškinius. Psichiatrijoje šis terminas apibūdina psichologinį laiko pažeidimo fenomeną, kai žmogui, atsidūrusiam nežinomoje situacijoje atrodo, jog jis ją išgyveno.
Kaip pastebėta, déjà vu jausmas būdingas vaikams (pats jauniausias žinomas – 5m. amžiaus) ir jaunimui, vyresniame amžiuje jis pasitaiko rečiau. Tai būdingas tam tikrų psichinių sutrikimų požymis, ypač pasireiškiantis sergantiems epilepsija, kurie šį jausmą išgyvena priepuolių arba pertraukų tarp priepuolių metu, tačiau tokius įspūdžius patiria ir psichiškai sveiki žmonės (Yra pastebėta, kad net apie 70% žmonių šį jausmą yra patyrę). Didžiajai daliai būdingas nuovargis, išsekimas, iššaukiantis paramneziją.
Rasti mokslinį šio fenomeno paaiškinimą – nelengva, speciali literatūra tik konstatuoja jo egzistavimą. Netgi nėra jokios teoretinės déjà vu priežasties, kuri paaiškintų bent vieną iš įvairiausių klinikinių jo pasireiškimų – psichoanalitinės ir psichodinaminės teorijos taip pat pateikia tik bendrus paaiškinimus.
Yra daugybė įvairiausių teorijų, kodėl taip nutinka. Kai kurie psichoanalitikai šį reiškinį priskiria paprasčiausiai fantazijai, kiti tam tikram smegenų veiklos sutrikimui, kai smegenys praeities įvykius per klaidą priskiria dabartiniams. Šveicarų mokslininkas Arthur Funkhouser šį jausmą skirsto į dvi dalis: kada patiriamas jausmas "aš čia buvau, aš tai jau mačiau" ir "aš tai jau išgyvenau, jaučiau".
Teorijos:
Déjà vu jausmą gali sukelti analogiška situacija, kuri supainiojama su tikrove dėl savo panašumų su praeityje regėtomis vietomis, žmonėmis, su kuriais buvo bendrauta, patirtais jausmais, kvapais ir pan. Smegenų centrai, atsakingi už uoslę, yra vienos iš seniausių, pačių giliausių jų struktūrų. Prisiminimai apie kvapus gali būti labai stiprūs. Kartais kvapas gali "iškviesti" iš atminties praktiškai jau pamirštus vaikystės prisiminimus.
Déjà vu jausmas – tai praeitų gyvenimų prisiminimai;
Déjà vu jausmas nesusijęs su praeitais gyvenimais, tai momentinis ateities numatymas, kitaip tariant aiškiaregystė, telepatija;
Déjà vu jausmas – trumpo pasvajojimo rezultatas;
Déjà vu jausmą sukelia blogio jėgos, demonai, kurie retkarčiais įsibrauna į mūsų sąmonę. Tomis iliuzijomis jie siekia mus suklaidinti.
-
Ablaze
- Naujokas
-
eimyz » Pir Gru 15, 2008 3:45 pm
Man buvo kai buvau jaunesnis, labai nemaloniai jaučiausi kai įvykdavo Deja vu. Bet man irgi būna, kaip kad kažkas sakė, taip pradedu galvot, kodėl aš žmogus? Kodėl aš gyvenu? Ir taip lyg nuplauki mintimis prie kažkokių kitų būtybių... Keista...
Astral world exists...
-
eimyz
- Aktyvus narys
-
eyezoom » Ant Sau 13, 2009 8:42 pm
manau kad tai ateities sapnavimas 
-
eyezoom
- Narys
-
lunacy » Ant Sau 13, 2009 11:44 pm
ir kodėl tu tai manai? nes šiaip dažniausiai tai jausmas buvo kad kažkada tai jau dariai, o ne kad kažkada darysi? pagrįsk prašyčiau savo teiginį...
-

lunacy
- Moderatorius
-
-
BUSTER » Pir Sau 19, 2009 12:19 am
lunacy rašė:ir kodėl tu tai manai? nes šiaip dažniausiai tai jausmas buvo kad kažkada tai jau dariai, o ne kad kažkada darysi? pagrįsk prašyčiau savo teiginį...
gal tu gali pagryst jo teigini?
Tiesa slypi kazkur anapus...
-

BUSTER
- Senbūvis
-
lunacy » Ant Sau 20, 2009 2:45 am
kad jei nori grįsti turi suprasti kas norima pasakyti
-

lunacy
- Moderatorius
-
-
etmine » Pir Vas 09, 2009 12:30 am
lunacy rašė:ir kodėl tu tai manai? nes šiaip dažniausiai tai jausmas buvo kad kažkada tai jau dariai, o ne kad kažkada darysi? pagrįsk prašyčiau savo teiginį...
Man visai neseniai buvo tikrai idomus atveji... vienas po kito ejo 3 dejavu po pirmo kaip visada truputi sutrikau ir atrode kad ta tai jau isgyvenau ir dar nespejus susivokti iskart buvo antras ir atrodo irgi kad tai jau izgyvenau ir maciau o treciasis tai buvo tikrai neeilinis... as sedejau ant sofos ir tiesiog zinojau kas bus gal kokias 3 sekundes i prieki tiksliai zinojau ka pasakys per televizoriu ir kad katinas iseis is kito kambario. Tada tikrai jauulys pakilo sirdis plake greiciau, bet istikruju patiko, nes po visko uzpludo kaip ir adrenalinas kaskoks pasitenkinimas. Daugiau tokiu daug dejavu iskart nera buve.
Nes siaip dejavu tai sukelia jausma kad ten buvai bet negali tiksliai atsimint o treciasis dejavu buvo tikrai ispudingas
-

etmine
- Senbūvis
-
acer » Ant Vas 17, 2009 7:30 pm
man toks jausmas, kad ta vaizda jau sapnavau ar regejau, bet labai trumpai. Keistas jausmas tas dejavu 
-

acer
- Senbūvis
-
Lily » Pir Kov 08, 2010 2:00 pm
Man yra buvęs toks deja vu, kad mama buvo to liudininkė ir kai pajutau sakau dabar bus tas ir anas ir įvyko. Aš daugiau linkusi manyti, kad tai buvo susapnuota.
-
Lily
- Naujokas
-
silvestras » Pen Kov 19, 2010 9:18 pm
Kazkada skaiciau internete.Tas jausmas yra praejusio gyvenimo atsiminimas ir jis yra naturalus dalykas.Man irgi daznai buna tai idomus jausmas visai. 
-
silvestras
- Narys
-
lali » Sek Bir 27, 2010 8:59 pm
=^_^=
-

lali
- Narys
-
-
Grįžti į Kiti neeiliniai žmogaus sugebejimai